Pero Gudelj

Vlasnik FIS Viteza ranjen u glavu iz vatrenog oružja

Vijesti / Crna Kronika | 10. 08. 2015. u 13:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu potvrđeno je za Bljesak.info kako je Petar Gudelj dovezen na Kiniku urgentne medicine.

Kako nam je rekla Muamera Šehić, o stupnju ozljeda za sada se ne može govoriti.

Naime, Pero Gudelj, vlasnik FIS Viteza, ranjen je danas u glavu iz vatrenog oružja.

Ljubica Tomašević, glasnogovornica županijskog MUP-a, rekla je kako su Gudelja su pronašli u mjestu Krčevine, nedaleko od FIS-a, kraj njegovog automobila.

''Dana 10.8.2015. godine, u 13.35 sati, prijavljeno je Policijskoj stanici Vitez, da je na lokalnom putu u mjestu Krčevine, općina Vitez pronađen P.G. s ozljedama u predjelu glave nanesene vatrenim oružjem. Na mjesto događaja je upućena ophodnja PS Vitez i službenici PU Travnik radi osiguranja lica mjesta događaja i poduzimanju neophodnih mjera i radnji na rasvjetljavanju istog'', službeno je objavljeno iz Ureda komesara MUP-a Srednjobosanske županije.  

Gudelj je prebačen u bolnicu Novoj Biloj, otkud je, kako je potvrđeno portalu Bljesak.info prebačen u Sarajevo.

Dr. Jovan Raikov, dežurni kirurg u bolnici Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, medijima je potvrdio kako je Gudelju po dolasku u bolnicu ukazana pomoć, ali da je zbog težine ozljede ipak prevezen za Sarajevo.

Dr. Raikov je kazao kako je ranjeni bio svjestan i komunikativan te da mu je ozljeda, vjerojatno pištoljem, nanesena u postranični dio glave.

 Pero Gudelj rođen je 26. svibnja 1955. godine u selu Gornja Večerska u Vitezu. Još osamdesetih godina Gudelj je otvorio kafić Fis i praktički od tada počeo stvarati poslovni brend. Početkom 90-ih godina, dok je rat još trajao u BiH, Pero Gudelj registrirao je poduzeće FIS koje je tada brojalo desetak radnika.

Trgovina s kojom je krenuo devedesetih godina danas se razvila do neslućenih razmjera. Prije toga, kao kemičar po zanimanju, oko osam godina radio je u Vitezitu, tvornici eksploziva. S obzirom na to da je godinama svirao harmoniku po čemu je i danas poznat u Bosni, kafić i kasniju, u njemu prvu videoteku u BiH, nazvao je Fis, po fis duru iz kojega je, često počinjao svirku.

Završetkom rata Gudelj je planirao odseliti u inozemstvo jer je bilo previše neizvjesnosti oko budućnosti u Bosni i Hercegovini, rekao je Gudelj u ranijim intervjuima za medije.

Gudelj je tada prema bivšim djelatnicima Fisa osjećao odgovornost, i postupno je uspostavio neke stare poslovne kontakte s nekadašnjim trgovinskim partnerima u Hrvatskoj i ostalim zemljama te je pokrenuo trgovinu Fis.

U početku je to bila prodaja odjeće i obuće koju je zajedno sa suprugom Snježanom dovozio iz Italije, a potom iz Turske i Kine. U nekoj kritičnoj fazi donio je prilično hrabru poslovnu odluku da krene u gradnju Poslovnog centra 96, izvan grada Viteza, prema uzoru na poslovne zone u Zapadnoj Europi. I pogodio je. Najprije je 1997. godine na tom prostoru iznikao trgovački centar Fis, oko kojega je poslije izrastao današnji respektabilan Poslovni centar s nizom trgovina i hala.

Kompanija danas zapošljava 3.000 radnika i ima 15 prodajnih centara širom Bosne i Hercegovine.

Osim trgovine koja donosi glavninu prihoda, FIS ima i vlastitu proizvodnju i, između ostalog, proizvodi namještaj od drveta od čijeg se otpada pravi pelet za grijanje, a tu je i tekstilna proizvodnja.

Osim lanca trgovačkih objekata, FIS surađuje sa najmanje 1.500 partnera iz 50 zemalja svijeta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close