Vladajuće stranke protiv ukidanja 'bijelog kruha' u RS-u
Adam Šukalo
OBJAVA: Utorak, 6. prosinca 2016. 21:35
IZVOR: Fena
AUTOR: A.M.
Vladajuće stranke protiv ukidanja bijelog kruha u RS-u
3

Zastupnici vladajućih stranaka su 'pokazali svoje pravo lice'

Nijedan zastupnik  vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS-a nije večeras sudjelovao u raspravi o prijedlozima zakona kojima se predviđa ukidanje 'bijelog kruha'za izabrane i imenovane funkcionare u tom bh. entitetu.

Umjesto rasprave, parlamentarci stranaka skupštinske većine su predložili zaključak kojim traže da Vlada RS-a u prvom kvartalu 2017.godine predloži zakone kojim se uređuju prava izabranih funkcionara tijekom i nakon prestanka mandata.

Izmjene zakona o radnim odnosima u državnim organima i o statusu funkcionara jedinica lokalne samouprave već je predložila poslanička grupa Napredna Srpska, čiji predsjednik i zastupnik Adam Šukalo kaže da su stranke na vlasti ovim zaključkom pokazale da neće podržati njihove zakone, tijekom glasovanja 8.  studenog, iako nisu naveli nijedan argument zašto su protiv ukidanja 'bijelog kruha' za funkcionare u RS-u.

Tvrdi i da su zastupnici vladajućih stranaka 'pokazali svoje pravo lice' te upitao zašto dosad oni nisu predložili ukidanje ove privilegije za političare.

Vlada RS-a također nije dala pozitivno mišljenje na predložene zakone Napredne Srpske, a ministrica uprave i lokalne samouprave RS-a Lejla Rešić kaže da nisu protiv ukidanja "bijelog kruha", ali da ovo pitanje nije moguće riješiti samo sa dva zakona.

''Ovo pitanje ne reguliraju samo dva zakona, već njih pet i stoga ga treba razmatrati na cjelovit način i uraditi analizu da bi se ovo pitanje kvalitetno završilo'', dodala je Rešić.

Podršku ukidanju ''bijelog kruha''u RS-u dali su tijekom rasprave zastupnici opozicije, SDS-a i PDP-a.

Napredna Srpska je u obrazloženju ovih zakona navela da je u protekle 22 godine ovo pravo koristio veliki broj izabranih funkcionara, koji su proračun i građane RS-a koštali nekoliko milijuna KM.

U prošlom sazivu Narodne skupštine RS-a ovo pravo koristilo je 28 narodnih poslanika, a ukupan iznos za isplatu za ove namjene bio je oko 300.000 KM.

Tijekom današnjeg rada razmotrena su dva zakona, izmjene i dopune Zakona o policiji i unutarnjim poslovima - po hitnom postupku, kojim se uvodi naziv policijska uprava umjesto centra javne sigurnosti.

Završena je i rasprava o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju također po hitnom postupku, a predviđa se uvođenje integriranog zdravstvenog sustava odnosno elektronska zdravstvena kartica.

Parlamenta rad nastavlja i sutra, a na dnevnom redu je još 20-ak točaka.

Komentari (3)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Plemeniti Džudžan
1. Plemeniti Džudžan
prije 260 dan.
Zar tamo nije jedna vladajuća stranka???
+4
-2
0
BA
Chrome
Jeko Kinkel
2. Jeko Kinkel
prije 259 dan.
Nemaš se ti Plemeniti Džudžane šta pitati-čuditi, da li je tamo jednoumlje - kad i sam živiš u još dva takva na par skučenih kilometara.. Jako Tužno Bolno
+1
-1
0
-
Chrome
Plemeniti Džudžan
3. Plemeniti Džudžan
prije 259 dan.
Oni tamo bar imaju jedno jedoumlje, mi ovdje imamo dva
+1
-0
0
BA
Chrome