Odluka na snazi

Vlada u Prištini prisvaja svu imovinu bivše SFRJ na Kosovu

Vijesti / Flash | 15. 03. 2017. u 10:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kosovska vlada donijela je odluku temeljem koje se sva nepokretna imovina, registrirana na ime bivše SFRJ, odnosno Republike Srbije i Autonomne pokrajine Kosovo, registrira na ime Republike Kosovo kao vlasnika imovine, izvijestili su u srijedu beogradski elektronički mediji.

Odluku vlade u Prištini potpisao je premijer Isa Mustafa i ona je već stupila na snagu, a obveza kosovske katastarske agencije bit će da u registar imovinskih prava upiše pravo vlasništva, prenosi Hina, objavljujući preslik odluke na albanskom jeziku.

U povodu ovog, posljednjeg u nizu poteza vlasti u Prištini koji izazivaju nezadovoljstvo Beograda, za danas je najavljen hitan sastanak direktora ureda srbijanske vlade za Kosovo Marka Đurića s predstavnicima Srba u kosovskim institucijama, gradonačelnicima i predsjednicima kosovskih općina sa srpskom većinom.

Oštru reakciju Beograda prethodno je izazvala nedavna najava kosovskog predsjednika Hashima Thacija o formiranju vojske Kosova u koji bi se trebale transformirati sadašnje Kosovske sigurnosne snage (KSF), a poruke neslaganja s tim potezom Prištini su poslali i predstavnici SAD-a i NATO-a.

Kopirati
Drag cursor here to close