Zastrašujuća mirnoća

Vjeruje se kako je ovo posljednja fotografija terorista Abedija iz Manchestera

Vijesti / Flash | 28. 05. 2017. u 00:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Manchesteru objavila je fotografije s nadzornih kamera pored kojih je prolazio terorist Salman Abedi na putu prema mjestu izvršenja svog groznoga čina.

S lica se može iščitati zastrašujuća mirnoća, kao da ide na koncert, a ne u smrt.

Na njemu dominira crna boja, kapa na glavi, jakna i farmerice, naočale na očima, ruksak na leđima, tenisice - to je ono što je na sebi imao Abedi kad se raznio u Manchester Areni i sa sobom u smrt poveo 22 osobe, a desetine njih teško ozlijedivši.

U ruksaku je unio bombu u predvorje koncertne dvorane. Nekih tisuću policijskih službenika angažirano je na razjašnjenju ovog terorističkog čina.

Nije navedeno gdje i kada su fotografije snimljene.

Potraga za sudionicima i dokazima izvršena je u 14 naselja, a uhićeno je ukupno 13 osoba, među kojima i jedan Abedijev brat.

Istražitelji su u ovome trenutku sigurni kako je postojala teroristička mreža iz ovog zastrašujućeg čina koji je bio usmjeren uglavnom na ubijanje djece i mladih ljudi.

Policija je otkrila i mjesto gdje se nalazila bomba koju je Abedi preuzeo za svoj samoubilački akt. Radi se, naime, u jednome stanu blizu centra Manchestera.

Inače, u Libiji su uhićeni njegov otac i jedan od braće, a sumnja se da je otac Ramadan Abedi bio povezan s libijskim militantnim grupama. Abedijeva majka Samia navodno je bliska prijateljica sa suprugom terorista Abu Anas al Libyja koji je bio jedan od organizatora bombaških napada na američka veleposlanstva u Keniji i Tanzaniji 1998. godine.

Abu Anas al-Liby je uhićen 2013. godine od strane američkih službi, a umro je uoči početka suđenja 2015. godine od posljedica hepatisa C i tumora jetara.

Britanska policija na osnovu dosad raspoloživih obavještajnih i istražnih podataka želi utvrditi o kakvoj se i koliko složenoj terorističkoj mreži koja je stajala iza Abedija radi.

Kopirati
Drag cursor here to close