Čapljina

Vijećnik napao načelnika i optužio ga za bacanje bombe

Vijesti / Flash | 07. 03. 2017. u 08:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nemile scene dogodile su se u ponedjeljak ujutro u ranim jutarnjim satima u zgradi Općine Čapljina, kada je općinski vijećnik ''Čapljinske neovisne stranke - Čapljina u srcu'' fizički napao načelnika općine Čapljina Smiljana Vidića.

Kako doznaje Bljesak.info, Previšić je zajedno sa sinom upao u ured načelnika Općine, gdje je zatekao Vidića, kojega je potom odgurno na stol, optuživši ga kako je upravo on nalogodavac postavljanja eksplozivne naprave u Previšićev objekt, koja je eksplodirala u noći sa nedjelje na ponedjeljak.

Prilikom izlaska iz Vidićevog ureda, Previšić je u hodniku odgurnuo i pročelnika odjela za gospodarstvo općine Čapljina Stjepana Jakišu.

Iz MUP-a HNŽ je priopćeno kako su dvije osobe privedene u prostorije policije zbog napada na načelnika opčine.

''U ponedjeljak oko 9.00 sati, P.P. (1968) i njegov sin T.P. (1993), oba iz Klepaca, došli su u ured načelnika općine Čapljina, te istom uputili prijetnje, poslije čega je došlo do međusobnog naguravanja. Patrola policije je iste pronašla i privela u prostorije Policijske uprave Čapljina gdje im je uzet iskaz, a o svemu su upoznati krim. policija i nadležni tužitelj'', naveli su iz MUP-a HNŽ.

Vidić je u izjavi za medije istaknuo kako do sada nije doživio ništa slično, te kako osuđuje svaki vid nasilja. 

''Nije HDZ kriminalna organizacija da reagira na ovakav način. Netko želi nakon Stoca i od Čapljine napraviti grad slučaj, pa se stoga posljednjih mjeseci stalno događaju eksplozije i paljevine'', poručio je Vidić.

Oštećeni Previšić uporno tvrdi da ”ne zna tko je izvršitelj, ali zna nalogodavca, te da je sve planirano i motivirano”, a tvrdi i da je ''bombom dobio odgovor na pitanje koje je prije nekoliko dana na sjednici Općinskog vijeća postavio načelniku'', vezano za to da li se protiv Vidića vodi postupak za više kaznenih djela u Tužiteljstvu u Mostaru.

Iz Čapljinske neovisne stranke - Čapljina u srcu ističu kako će slučaj podmetanja bombe ostati nerazjašnjen.

''Pitamo se što je sljedeće? Tko je na redu? Pokušavamo na sva događanja ostati mirni, koliko je moguće, i biti Bogu zahvalni što još imamo glave na ramenima. Dokada - ni sami ne znamo. Želimo da institucije rade svoj posao, ali je više nego očito da to nemaju namjeru. Mi smo na žalost uvjereni, da će i ovaj slučaj ostati nerazjašnjen, ili će se po dosadašnjoj praksi, usmjeriti na nešto sasvim drugo i nebitno. U svakom slučaju, mi ćemo našu građansku dužnost ispuniti, i obavijestiti sve za koje smatramo da trebaju reagirati i dati svoju pomoć'', navodi Čapljinska neovisna stranka-Čapljina u srcu.

Tužitelj Spomenko Jukić je za Dnevni list rekao kako je u vezi s ovim slučajem saslušano više osoba, ali da još nema osumnjičenih, te dodaje da će biti i saslušan načelnik općine Smiljan Vidić, jer ga je u ponedjeljak ujutro Previšić napao u općini.

Podsjetimo, u Klepcima kraj Čapljine u noći sa nedjelje na ponedjeljak, u 2:10 sati, ispred trgovine namještaja  bačena je nepoznata eksplozivna naprava. Kako je za Bljesak.info potvrđeno u MUP-u HNŽ, ozlijeđenih osoba nije bilo, obavljen je očevid i provedena je kriminalistička istraga.

Treba napomenuti kako posljednjih par mjeseci policija ima pune ruke posla u Čapljini. Prvo su uništeni skupocjeni automobili Damira Petkovića, predsjednika NK ''GOŠK'' i vlasnika benzinske crpke Oktan, nakon čega je pred njegovim vratima ostavljen i paket s bombom. Prije toga u Višićima je zapaljen automobil profesora Šimuna Doke, a prethodno u istom naselju i automobl novinara Emila Karamatića. Policija i dalje provodi istragu u ovim slučajevima.

Kopirati
Drag cursor here to close