Izmjene zakona

Vijeće ministara 'definiralo' pravo na policijski dodatak policijskim službenicima

Vijesti / Flash | 19. 07. 2017. u 13:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH utvrdilo je danas na sjednici Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine kojim se definira pravo na policijski dodatak policijskim službenicima.

Na taj način pravo na poseban dodatak (policijski dodatak) pored policijskih službenika zaposlenih u Graničnoj policiji BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, imat će i policijski službenici zaposleni u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Izmjenama Zakona definirano je da policijskim službenicima pripada pravo na policijski dodatak, i to pojedinačno najviše do 40 posto osnovne plaće, s tim da ukupan fond za isplate ovog policijskog dodatka ne može biti veći od 35 posto proračuna predviđenog za osnovne plaće policijskih službenika na koje se odnosi ovaj dodatak.

Policijskim službenicima raspoređenim na poslove u sastavu Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu može se odobriti poseban dodatak pojedinačno najviše do 50 posto osnovne plaće. Istovremeno je definirano da imenovanim policijskim službenicima ne pripada pravo na poseban dodatak

Ministarstvo financija i trezora dostavit će Prijedlog zakona Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po hitnoj proceduri, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close