Izvanredna sjednica

Vijeće ministara BiH razriješilo direktora SIPA-e

Vijesti / Flash | 05. 08. 2015. u 14:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH na današnjoj, izvanrednoj sjednici, razriješilo je Gorana Zubca s mjesta direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

U skladu sa Zakonom o državnoj agenciji za istrage i zaštitu, dužnosti i odgovornosti direktora će ispunjavati zamjenik direktora Đuro Knežević, do imenovanja novog direktora.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine traži od Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da bez odlaganja pokrene konkursnu proceduru za imenovanje novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu, te listu sa prijedlogom kandidata dostavi ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine na dalje postupanje, kako bi procedura imenovanja novog direktora bila okončana najkasnije u roku od 60 dana, navodi se u priopćenju.

Podsjećamo, Vijeće Odjela II za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Apelacijskog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine je 30. srpnja otpremilo presudu od 16. srpnja kojom su odbijene kao neosnovane žalba Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, žalba optuženog Gorana Zupca i žalba branitelja optuženog, te je presuda Suda BiH od 5. ožujka potvrđena.

Prvostupnjaskom presudom Suda Bosne i Hercegovine od 5. ožujka, optuženi Goran Zubac je proglašen krivim da je radnjama opisanim u izreci presude počinio kazneno djelo nesavjestan rad u službi, te mu je izrečena uvjetna osuda, kojom je utvrđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine, te istovremeno određeno da se ista neće izvršiti, ako optuženi u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo kazneno djelo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close