Brkanovo brdo

VIDEO | Upućen zahtjev za pomoć u gašenju požara kod Mostara

Vijesti / Flash | 23. 07. 2017. u 16:33 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Operativno-komunikacijski centar 112 Ministarstva sigurnosti BiH dobio je zahtjev iz Federalne uprave civilne zaštite za pomoć u gašenju većeg šumskog požara na područu Brkanovog brda kod Mostara.

Glasnogovornik Ministarstva sigrunosti BiH Admir Malagić kazao je Feni da se radi o požaru koji ugrožava stanovništvo i kuće u selu Miljkovići.

Po njegovim riječima, trenutno je na ovom području angažirano 19 vatrogasaca i sedam vozila.

''Operativno-komunikacijski centar Ministarstva sigurnosti BiH odmah je ovaj zahtjev uputio prema Oružanim snagama BiH i očekujemo odgovor u vezi s mogućnosti angažiranja letjelica, odnosno helikoptera kao ispomoć u gašenju ovog velikog požara'', kazao je Malagić.

Kako saznajemo s terena Miljkovići su obranjeni, ali vatra je sada okrenula na 'Brkanove kuće'. u gašenju požara pomažu i brojni dobrovoljci.

Fotoreporter portala Bljesak.info javlja kako je jedan vatrogasac završio na hitnoj pomoći.

Podsjetimo, fotoreporter portala Bljesak.info s terena je javio da je požar zahvatio Brkanovo brdo.

Iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar za Bljesak.info su rekli kako se trenutno bore s požarom a na terenu su svi raspoloživi vatrogasci oprema. Tražilo se i pojačanje od ljudi koji su slobodni.

''Planuli su trava i nisko raslinje, gori i šuma na Brkanovom brdu. Na terenu je dvadesetak vatrogasaca plus noćna smjena. Gotovo potpuna mobilizacija. Vatrogasci pokušavaju staviti vatru pod kontrolu kako se ne bi spustila niže'', javio nam naš reporter.

Kopirati
Drag cursor here to close