Podržava NATO, ali...

VIDEO | Trump: Saveznici moraju platiti ono što duguju

Vijesti / Flash | 17. 03. 2017. u 20:47 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump kazao je njemačkoj kancelarki Angeli Merkel da snažno podržava NATO, ali da saveznici moraju "platiti ono što duguju".

"Mnoge države duguju velike novčane izose i ta situacija nije pravedna prema Sjedinjenim Državama," rekao je Trump na početku zajedničke konferencije za medije s Merkel u Bijeloj kući.

On je istaknuo da te države moraju platiti svoj dio kako bi dobile obećanje da će ih ostatak Saveza braniti, prenosi AP.

Merkel je rekla da ohrabruje Trumpova podrška NATO-u i obećala da će Njemačka povećati svoj doprinos.

Trump je pohvalio doprinos Njemačke u Afganistanu i borbi protiv terorizma, a Merkel se založila za zajedničku suradnju u Afganistanu i na traženju rješenja za Siriju i Irak.

Kada je riječ o globalnim prijetnjama, Trump je istaknuo neophodnost da zaštiti SAD od "radikalnog islamskog terorizma". 

"Imigracija je privilegija, a ne pravo i sigurnost naših građana mora uvijek biti na prvom mjestu", rekao je Trump.

Također, Trump je otkrio kako ima nešto zajedničko s njemačkom kancelarkom.

"Imamo barem nešto zajedničko", rekao je američki predsjednik, aludirajući na izvještaje da je Amerika tijekom Obaminog mandata prisluškivala komunikaciju Angele Merkel.

Međutim, čini se kako Merkel baš i nije bilo ugodno čuti Trumpov komentar. Njegova izjava je izazvala vidljivu reakciju na licu njemačke kancelarke koja nije prošla nezabilježena novinarskim kamerama.

Kopirati
Drag cursor here to close