Laktanje

VIDEO | Trump izgurao crnogorskog lidera kako bi stao u prvi red!

Vijesti / Flash | 25. 05. 2017. u 19:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SAD-a Donald Trump nastavlja i na sa svojom ustaljenom tradicijom. I na skupu članica NATO-a u Bruxellesu, iskoristio je susrete s kolegama kako bi se na nevjerojatno djetinjasti način nametnuo kao "alfa-mužjak" među svjetskim državnicima.

Prvo je, prilikom zajedničkog okupljanja lidera NATO članica, bezobrazno odgurnuo predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića, koji se nalazio ispred njega, kako bi se probio u prvi red i našao se pred medijskim kamerama i fotoaparatima, u centru pažnje. Marković. iako vidno iznenađen, nije reagirao.

Da stvar bude još grotesknija, nakon toga je zadovoljno popravio svoje odijelo, pokazujući valjda tako dominantni stav, i nastavio pozirati.  

Doduše, moguće je da je Trump bio nervozan nakon što ga je jutros francuski kolega Emmanuel Macron izdominirao u njegovoj omiljenoj spački: rukovanju sa stranim državnicima pred kamerama, prilikom čega Trump redovito pokušava pokazati nadmoć tako što agresivno povuče ruku druge osobe k sebi.

No nakon što mu to nije pošlo za rukom s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom, i Macron se pokazao kao dostojan suparnik.

Kao što se vidi na snimci onoga što je Mashable prikladno opisao kao "najneugodnije rukovanje svih vremena", lijepo se vidi kako Trump pokušava, ali ne uspijeva, trzajem povući Macronovu ruku.

Kopirati
Drag cursor here to close