Dan općine

VIDEO | Svečano obilježen Dan općine Jablanica

Vijesti / Flash | 23. 02. 2017. u 07:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom sjednicom, kojoj je prethodilo polaganje cvijeća na spomen obilježjima u Jablanici, kao i posjeta šehitluka na haremu Jasen, obilježen je 22. veljače, Dan općine Jablanica.

Svečanoj sjednici su osim čelnika općine Jablanica, prisustvovali i predstavnici političkog, vjerskog i kulturnog života susjednih općina, kao i predstavnici kantonalnog i federalnog nivoa vlasti.

Načelnik općine Jablanica Salem Dedić, u kratkoj prezentaciji, obznanio je ono što je u posljednjih godinu dana učinjeno u toj općini po pitanju projekata iz raznih životnih sfera.

Dedić je u, između ostaloga, istaknuo kako će i u budućnosti nastaviti aktivno raditi te promovirati vrijednosti i kvalitete općine Jablanica.

Sjednici su prisustvovali i gosti iz gradova i općina pobratima, Paraćina iz Republike Srbije, općine Gevgelija iz Republike Makedonije, kao i grada Pazina iz Republike Hrvatske.

Čestitke općini Jablanica, između ostalih, uputili su i predstavnici federalnog nivoa vlasti, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić.

Pojedincima i grupama uručena su i općinska javna priznanja, zahvalnica sa zlatnim grbom općine Jablanica.

Za doprinos i postignute rezultate u društvenoj oblasti i oblasti humanizma te realizacije raznih projekata od javnog interesa, općina Jablanica dodijelila je javno priznanje Ivici Žiliću.

Za doprinos i postignute rezultate u oblasti privrede, zaštiti ljudi te imovine i afirmacije, javno priznanje uručeno je Sindikalnoj podružnici Granit d. d. u stečaj", dok je za doprinos i postignute rezultate u oblasti sporta, humanizma i zdravstvene zaštite priznanje pripalo Seadu Džapi.

Nagrađeni su i učenici koji u imali najbolje literarne radove na temu "Grad s ljubavlju", posvećene Danu općine.

U kategoriji učenika osnovne škole prva nagrada pripala je Dini Buriću, druga nagrada pripala je Medini Šehić, a treća Džejli Malanović.

Kulturno-zabavni program obogatili su svojim izvedbama Mirelem Ramić i Jasmina Kurić, u pratnji škole harmonike BZK "Preporod" te polaznika škole gitare "Galeb".

Kopirati
Drag cursor here to close