Vijeće za tisak

VIDEO | O stanju u medijima anketirani i Mostarci

Vijesti / Flash | 03. 05. 2017. u 13:11

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Vijeća za tisak u Bosni i Hercegovini i Omladinske novinske asocijacije u BiH danas su i u Mostaru obilježili Svjetski dan slobode medija, organizirajući javnu kampanju ''Građani i novinari zajedno u borbi za istinu''.

Studentica novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru Marica Ćavara na obilježavanju Svjetskog dana slobode medija u svom gradu je kazala da na ovaj način žele saznati šta građani misle o stanju u bh. medijima.

''Ankete koje su građani ispunjavali su anonimne. Neka od pitanja su koliko u medijima postoji govora mržnje i tko najviše utječe na zabranu slobode govora u medijima'', rekla je.

Vijeće za tisak u BiH od početka 2017. godine zaprimilo je 161 žalbu na izvještavanje tiska i online medija, od čega se 89 odnosi na komentare posjetitelja internet portala.

Veći dio žalbi riješen je samoregulacijom, objavom demantija, reagiranja, ispravke ili uklanjanja komentara.

Svjetski dan slobode medija obilježava se svake godine 3. svibnja od 1993. godine kad ga je proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda. Cilj obilježavanja je podizanje svijesti o važnosti medijskih sloboda i njezinih temeljnih načela.

Kopirati
Drag cursor here to close