Washington

VIDEO | Napadač pucao po zastupnicima američkog Kongresa

Vijesti / Flash | 14. 06. 2017. u 13:56 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač koji je u srijedu pucao na republikanske kongresnike na treningu bejzbola kod Washingtona, ranivši nekoliko ljudi uključujući šefa republikanskoga kluba u Zastupničkom domu Kongresa Stevea Scalisea, je 66-godišnji James Hodgkinson iz Illinoisa, prenose američki mediji pozivajući se na pravosudne izvore.

Šef republikanskog zastupničkog kluba u Zastupničkom domu Steve Scalise, pogođen je u nogu, kazao je njegov stranački kolega Mo Brooks za CNN. U stabilnom je stanju, javljaju mediji.

Brooks je dodao kako se čini da su pogođena i dvojica pripadnika osiguranja. Po njegovim riječima na terenu je ležalo mnogo zastupnika i njihovih suradnika i najmanje je jedan od njih ozlijeđen.

Brooks je kazao kako je napadač bijeli muškarac koji se skrivao na kraju igrališta. ''Oružje je bilo poluautomatsko'', kazao je on.

Republikanac i predsjednik SAD-a Donald Trump priopćio je da on i potpredsjednik Mike Pence pozorno prate situaciju.

"Duboko samo ožalošćeni ovom tragedijom. Naše misli i molitve su s članovima Kongresa, njihovim osobljem, policijom na Capitolu i svima pogođenima", napisao je Trump.

Na kraju, policija je usmrtila napadača koji je u srijedu otvorio vatru na republikanske zastupnike na bejzbol treningu, ranivši kongresmena Stevea Scalisea i nekoliko drugih osoba.
Napadač, koji je bio naoružan puškom i imao je "mnogo municije", pogođen je u okršaju s policijom, te je kasnije preminuo, javlja AP.

Kopirati
Drag cursor here to close