Rinkeby

VIDEO | Migranti pravili 'haos' po Stockholmu

Vijesti / Flash | 21. 02. 2017. u 20:06 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako javlja The Local Sweden, neredi u predgrađu Stockholma s visokom koncentracijom imigranata izbili su oko 20 sati, kada je policija došla izvršiti uhićenje traženog kriminalca.

Prema riječima nadležne detektivke Sylvie Odin, situacija je eskalirala kada je "veći broj" promatrača počeo bacati kamenje na policajce koji su se "osjetili ugroženima" u "vrlo prijetećoj" situaciji. Stoga je jedan od policajaca čak otvorio i vatru na huligane. Kako je za sada poznato, u pucnjavi nije bilo ozlijeđenih.

Međutim, policajci su u jednom trenutku bili prisiljeni povući se do obližnje benzinske postaje, nakon što je jedan od njih pogođen kamenom, kazao je glasnogovornik štokholmske policije Lars Bystrom, koji je napad nazvao "planiranim i orkestriranim".

Što se samih napadača tiče, policija "ne zna tko su oni" pa sukladno tome nije izvršila uhićenja, iako su podnesene prijave za nasilne nerede, napade, krađe i vandalizam.

Tijekom nereda koji su potrajali nekoliko sati zapaljeno je desetak automobila, a huligani su blokirali ceste kako se vatrogasna vozila ne bi mogla približiti poprištu sukoba. U neredu je opljačkano nekoliko trgovina te je napadnuta nekolicina civila.

Grupa od 15-ak huligana između ostalih je pretukla i fotografa za novine Dagens Nyheter.

"Udaren sam mnogo puta u tijelo i u glavu. Proveo sam noć u bolnici", kazao je za ove novine.

Kopirati
Drag cursor here to close