Izbori u Mostaru

VIDEO | Izetbegović u Mostaru: Neka se drugi potrude, Bošnjaci neće

Vijesti / Flash | 23. 12. 2016. u 15:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Ne treba očekivati da uvijek Bošnjaci budi oni koji kreiraju i nude rješenja. Znamo dobro kroz što su prošli Bošnjaci Mostara prije 25 godina, znamo i da im je prešutno oduzeta rotacija s Hrvatima na poziciji gradonačelnika, znamo i da im je nametnut Statut prije 12 godina, a znamo i da je Ustavni sud odlukom o Mostaru najviše degradirao Bošnjake. Neka se stoga netko drugi potrudi i ponudi rješenje koje bi zadovoljilo Bošnjake”,rekao je.

Osvrnuo se, naravno, i na ono o čemu je najviše razgovarano, a to je dugogodišnji problem Mostara koji se odnosi na neodržavanje lokalnih izbora i statut grada.

Priznao je da po tom pitanju nema pomaka, tvrdeći da ovog puta nije red da Bošnjaci “kreiraju rješenja”.

Nakon Stoca, član Predsjedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović boravio je i u posjeti Mostaru gdje posjetio gradilište hotela Ruža u staroj jezgri grada, te potom i razgovarao s predstavnicima SDA HNŽ-a i Grada Mostara.

Obnovu hotela Ruža ocijenio je kao najvažniji projekt za Mostar nakon obnove Starog mosta, dok je za političku situaciju u gradu rekao kako se postupno popravlja.

Na novinarski upit o djelovanju FETO-a u BiH, Izetbegović je kazao kako je FETO zločinačka organizacija u Turskoj, a da li su takvi i u BiH trebat će otvoriti četvore oči i pratiti tu organizaciju.

''Mi smo upozoreni više puta od rukovodstva u Turskoj, dok nisu imali ovakav problem i dok nije eskaliralo kako je eskaliralo u srpnju ove godine, da je to golem problem na koji treba obratiti pažnju. Vidjet ćemo šta su njihove namjere BiH i kako se ponašaju. Ovo je zemlja vladavine zakona i oni će raditi unutar tih zakona, a i mi ćemo se u odnosu na njih ponašati onako kako je zakonom propisano'', istaknuo je.

Kopirati
Drag cursor here to close