Putnici u panici

VIDEO | Eksplozija u Londonu na stanici metroa

Vijesti / Flash | 15. 09. 2017. u 08:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eksplozija koja se dogodila u vlaka metroa na jugozapadu Londona tretira se kao terorizam, saopćili su iz Scotland Yarda.

Više putnika je ozlijeđeno nakon eksplozije koja se dogodila u 08:20 sati po lokalnom vremenu na stanici Parsons Green, izvještava BBC.

Pojavile su se fotografije bijele kante u kojoj se nalazi najlonska vrećica sa zapaljenim sadržajem, ali se po tim fotografijama ne čini da je nanesena veća šteta u unutrašnjosti vagona.

Iz londonske policije su kazali da je "određeni broj ljudi" ozlijeđen i savjetovali građanima da izbjegavaju to područje.

Rano je potvrditi uzrok požara, a stanica je ograđena, navodi se u priopćenju.

Premijerka Theresa May na Twitteru je napisala da je "u mislima s onima koji su ozlijeđeni na Parsons Greenu i pripadnicima hitnih službi koji hrabro odgovaraju na ovaj teroristički incident".

Vladina komisija za hitne slučajeve COBRA će održati sastanak u 13 sati po lokalnom vremenu.

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan je pozvao na smirenost i rekao da taj grad "nikada neće biti zastrašen ili pobijeđen terorizmom".

Očevici su opisali barem jednog putnika s ozljedama  lica, dok su drugi pričali o panici uplašenih putnika koji su bježali iz vlaka na stanici Parsons Green.

Kopirati
Drag cursor here to close