Independence Day

VIDEO | Cormack: Nadam se da će svi raditi na doprinosu napretku i slobodi u BiH

Vijesti / Flash | 06. 07. 2017. u 21:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack kazala je u obraćanju na večerašnjem prijemu u Sarajevu organiziranom povodom 4. srpnja, Dana Nezavisnosti SAD-a, da svi prisutni imaju nešto zajedničko, a to je budućnost BiH.

- Značaj ove vrste događaja je da okuplja ljude iz svih sfera života, sasvim odbacujući podjele koje prečesto postoje u društvu ljudi - kazala je američka veleposlanica.

Citirala je riječi bivšeg američkog predsjednika Dwighta Eisenhowera koji je kazao da "sloboda živi u srcima, djelima, duhu ljudi. I zato se mora svakodnevno zasluživati i osvježavati - u suprotnom će, kao cvijet otrgnut od korijena, uvenuti i umrijeti".

Stoga je izrazila nadu da će svi u BiH u narednoj godini svakodnevno mnogo raditi kako bi doprinijeli slobodi i napretku u našoj zemlji.

Ove godine Dan nezavisnosti u Veleposlanstvu SAD-a obilježen je nešto drugačije te je tako prijem bio u duhu tipičnog američkog seoskog vašara. Gosti su mogli pogledati izložbu oldtajmera, slikati se u "porodičnoj galeriji portreta" ili oprobati se u frizbiju, američkom fudbalu i nekim drugim zabavnim igrama.

Prijemu u Američkom veleposlanstvu nazočio je veliki broj predstavnika političkog, kulturnog i javnog života BiH te brojni predstavnici diplomatskog kora.

Kopirati
Drag cursor here to close