Nadležnost policije

Večernjak: Bošnjaci spremaju novi udar

Vijesti / Flash | 20. 03. 2017. u 08:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Federacija već godinama pokušava oteti što više nadležnosti policiji, a sada se sprema novi udar, i to prema policiji'', objavio je Večernji list navodeći kako, prema informacijama koje su dobili, Federalni MUP priprema teren za uspostavu Prometne policije Federacije BiH.

Prema Ustavu i zakonima, navodi Večernjak, ova oblast je isključivo u nadležnosti županija, ali očito ''kako je bošnjačka strana odlučila krenuti u pravcu razvlašćivanja policije na županijskoj razini''.

Očekuje se kako će MUP FBiH uskoro izaći u javnost s ovakvim prijedlogom, a ono što se navodi u dokumentima kao razlog osnovinja Prometne policije Federacije BiH je ''i više nego apsurdno'', tvrdi Večernji list.

''U pokušajima da županijama otmu i ovu nadležnost, MUP FBiH ističe kako se Prometna policija Federacije BiH treba formirati zbog autocesta i kontrole vozača na njima, te zbog mogućnosti da se prometna nesreća dogodi u jednoj županiji, a da automobili, od posljedice udara, završe u drugoj. U početku smo mislili kako se radi o nečijoj šali, ali onda smo shvatili kako oni stvarno takav tekst misle uputiti u daljnju proceduru'', rekli su neimenovani sugovornici Večernjeg lista iz policije.

Kopirati
Drag cursor here to close