Izbjegnuta katastrofa

Vatreno u Čapljini: Tijekom srijede bilo aktivno devet požara

Vijesti / Flash | 29. 12. 2016. u 07:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar u Čapljini prijetio je poduzeću Autoherc, a desetak autobusa je spašeno brzom intervencijom Profesionalne vatrogasne postrojbe.

Naime, u noćnim satima u ulici Kneza Domagoja, gorjela je trava, koja se nošena jakim vjetrom proširila u krug poduzeća 'Autoherc'. Vatra je prijetila paljenju spremnika s gorivom, te je ugrozila desetak autobusa koji su bili parkirani na parkiralištu.

''Brzom intervencijom više pripadnika PVP izbjegnuta je katastrofa većih razmjera, koji su usporedo s gašenjem morali izvršiti i evakuaciju mještana i prolaznika koji su se nalazili u blizini požara. Nastala je materijalna šteta u objektu u kojem su bili razni alati potrebni ovom poduzeću. Požarište se obilazilo čitavu noć'', priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a.

Tijekom noći su, kako je priopćeno, vatrogasci ponovno vodom natopili požarište u krugu poduzeća 'Autoherc'.

Pored ovoga u Čapljini je bilo aktivno još osam požara. Naime, u Grabovinama, Čeljevu, Gabeli, Gabela Polju i Čapljinskom polju gorjela je trava, makija, nisko raslinje i šaša.

U Gabela Polju je došlo do požara u kojem su izgorjeli dijelovi voćnjaka, a oštećeni su i plastenici.

U ostatku županije bilo je aktivno pet požara, u Mostaru je došlo do požara u Titovoj ulici gdje je gorio otpad. U Stocu u Humskoj ulici gorjela je trava i nisko raslinje, dok je u Čitluku u Krehin Gracu gorjela trava i nisko rastinje,a u Bijakovićima se zapalila borova šuma.

Kopirati
Drag cursor here to close