Kome smeta?

Vandalizam na Podveležju: Srušene biciklističke oznake

Vijesti / Flash | 06. 05. 2016. u 10:35 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Table s biciklističkim oznakama na dionici puta za Podveležje, postavljene u sklopu projekta mapiranja brdsko biciklističkih staza u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, srušene su i uništene od nepoznatih vandala.

                                         Fotografije snimo čitatelj

Ovu informaciju, koju je portalu Bljesak.info uz priložene fotografije javio čitatelj, potvrdio je i Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice HNŽ, koji su realizatori projekta postavljanja ovih oznaka.

''Ne znamo kad se to točno dogodilo i to je zaista jedan čin vandalizma koji je za svaku osudu. Zasada samo možemo pretpostavljati kome su mogle smetati ove ploče i zaista nam nije jasno kako se ovo dogodilo'', komentirao je Krešić za Bljesak.info ovaj čin te istaknuo kako će Turistička zajednica protiv nepoznatih počinitelja podnijeti kaznenu prijavu MUP-u HNŽ.

Uz Turističku zajednicu, prijavu će podnijeti i Biciklistički klub Mostar koji također najstrožije osuđuju ovakav čin, te se nadaju da će počinitelji biti uhvaćeni i sankcionirani.

''Imovina grada, kao i svih biciklista i stanovnika Grada Mostara postala je svakodnevna meta vandala, odnosno neodgovornih i obijesnih pojedinaca koji kako vidimo uništavaju biciklističke oznake, no ne zaustavljaju se samo na tome, meta vandalizma su i sadnice drveća, šahtovi, prometni znakovi, klupe po parkovima i na izletištima. Jako je teško procijeniti ili bilo što reći, tko bi mogao imati nešto protiv oznaka na putu i uništavati ih'', rekao je za Bljesak.info Toni Zorić, ispred Biciklističkog kluba Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close