Bez izjava medija?

Uzbuna zbog zahtjeva za reviziju - Sazvana i sjednica PIC-a

Vijesti / Flash | 22. 02. 2017. u 18:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Rusije u BiH Petar Ivancov potvrdio je večeras da će sjednica Vijeća za implementaciju mira (PIC) biti održana sutra u Sarajevu.

Ovu sjednicu zatražio je ruski veleposlanik zbog novonastale situacije u vezi sa podnošenjem zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije.

Sjednica PIC-a počet će u 13 sati, najavio je veleposlanik Ivancov predstavncima medija.

Iz OHR-a su za N1 potvrdili da će se održati sjednica PIC-a.

"Možemo potvrditi da će sutra biti održana sjednica veleposlanika Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira. Kao i inače kada su u pitanju sastanci Vijeća za provedbu mira na nivou veleposlanika, medijski događaji nisu planirani", kazali su iz OHR, te dodali:

"Ukoliko veleposlanici odluče dati izjavu, ona će biti distribuirana medijima", reklis u.

Podsjetimo, BiH je 1993. godine podnijela tužbu protiv tadašnje Savezne Republike Jugoslavije (Srbija i Crna Gora) Međunarodnom sudu pravde u Haagu, najvišoj sudskoj instanci u sustavu Organizacije ujedinjenih naroda (OUN).

Presuda je donesena 26. veljače 2007. godine u vezi s postupkom k??i s? odnosi na kršenja K?nv?nci?? ? sprečavanju i kažnjavanju zločina g?n?cida, a k??u ?? G?n?ralna skupština UN-a usvojila 9. prosinca 1948. godine.

Naime, ICJ je tom presudom utvrdio da je genocid počinjen u Srebrenici, ali ne i u drugim bh. općinama, isključivši pritom odgovornost Srbije za počinjenje genocida, te utvrdivši samo propuste u njegovu sprečavanju i kažnjavanju.

Kopirati
Drag cursor here to close