Uz visoke mjere osiguranja Sejfović prebačen u KPZ Zenica
U Zenicu kada pođem ja...
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 17:43
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Uz visoke mjere osiguranja Sejfović prebačen u KPZ Zenica
0

''U Zenicu kada pođem ja, prati me pet-sest drotova, okružni sudija rek'o dvan'est godina, dvan'est godina strogog zatvora''.....

Uz visoke mjere osiguranja pripadnici sudske policije FBiH danas su u Kazneno-popravni zavod Zenica prebacili uhićenog Amela Sejfovića, koji je početkom ovog mjeseca pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda "Miljacka" u Sarajevu, ali nakon toga je pronađen i ponovno uhićen protekli tjedan u naselju Buci kod Visokog.

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu protiv Sejfovića se vodi postupak u predmetu pljačke "Raiffeisen banke", a nakon neupješnog bijegstva iz Kazneno-popravnog zavoda "Miljacka" na zahtjev Kantonalnog tužiteljstva KS Amel Sejfović je po odobrenju nadležnog suda premješten iz Sarajeva u Kazneno-popravni zavod Zenica.

Tijekom premještanja kombinirani policijski timovi su na području ZDK i grada Zenice realizirali aktivnosti pojačanih mjera sigurnosti.

Podsjetimo, kako supisale sarajevske novine Dnevni avaz, Tužiteljstvo KS otvorilo je protiv Sejfovića istragu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ''bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda''.

U Kaznenom zakonu FBiH, kazneno djelo bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda navodi se: "Tko upotrebom sile ili prijetnjom da će izravno napasti na život ili tijelo druge osobe pobjegne iz kazneno-popravne ustanove ili zatvora, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina." U Kaznenom zakonu Federacije BiH, pak, ne postoji član prema kojem se mogu sankcionirati zatvorenici koji samo išetaju iz zatvora ili se, pak, ne vrate nakon korištenja zavodskih pogodnosti. .

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.