'Uspoređivanje RS-a s NDH jedna od najstrašnijih izjava usmjerena prema RS-u''
Crnadak
OBJAVA: Srijeda, 11. siječnja 2017. 10:40
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.S.
Uspoređivanje RS-a s NDH jedna od najstrašnijih izjava usmjerena prema RS-u
0

"Ovaj narod se borio i ginuo da bi NDH bila poražena zajedno s drugim fašistima i nacistima tijekom Drugog svjetskog rata i nezabilježena je sramota, na bilo koji način, usporediti NDH s RS-om", podvukao je Crnadak

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak kazao je da je usporedba Republike Srpske s Nezavisnom Državom Hrvatskom (NDH) jedna od najstrašnijih izjava usmjerena prema RS-u i srpskom narodu, ali je usmjerena i protiv smirivanja političkih tenzija u BiH.

Na taj način reagirao je na izjavu visokog predstavnika BiH Valentina Inzka, koji je usporedio ovaj bh. entitet s NDH, kazavši da Inzko možda misli da je time naštetio samo RS-u, ali je zapravo "zabio nož u leđa" svima koji pokušavaju popraviti imidž BiH u svijetu i pokušavaju iz razdoblja tame i sukoba povesti BiH u bolju budućnost.

Dodao je i da se kao ministar vanjskih poslova BiH, nalazi među najodgovornijim osobama u zemlji kada je u pitanju razvijanja dobrosusjedskih odnosa, europskih integracija i unapređenja imidža BiH, te je zbog toga najoštrije osudio i odbacio usporedbu RS-a sa zločinačkom NDH, jer to nanosi direktnu štetu.

Podsjetio je da RS ima narod koji vjeruje u europske vrijednosti te da je antifašistički narod koji predstavlja sve suprotno u odnosu na NDH.

"Ovaj narod se borio i ginuo da bi NDH bila  poražena zajedno s drugim fašistima i nacistima tijekom Drugog svjetskog rata  i nezabilježena je sramota, na bilo koji način, usporediti NDH s RS-om", podvukao je Crnadak u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova.

Zbog svega toga, naglasio je da je izjava Inzka uvredljiva i neprihvatljiva, te je izrazio nadu da se ubuduće neće baviti "katastrofalnim ideološko-povijesnim uspoređivanjima".

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.