Žuti meteoalarm

Upozorenje na jače udare vjetra u Hercegovini i zapadnoj Bosni

Vijesti / Flash | 21. 08. 2017. u 09:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni hidrometeorološki zavod za danas je, zbog očekivanih jačih udara vjetra koji će iznositi od 40 do 50 km/h, izdao Žuti meteoalarm za područje Hercegovine i zapadne Bosne.

Kada su u pitanju požari, iz Federalne uprave civilne zaštite priopćili su da je u općini Drvar, prema informacijama Općinske službe CZ Drvar i šumarije Drvar, požar na prostoru planine Jadovnik i dalje aktivan.

''Zbog kiše koja je sinoć padala u manjim količinama pretpostavlja se da je požar malo suzbijen. Trenutno na požarištu nije nitko prisutan niti ga gasi'', navode iz FUCZ-e.

Također, požar na Čvrsnici još je aktivan, a nepristupačan je za gasitelje zbog konfiguracije terena i sumnje na minska polja zaostala iz rata.

U općini Ljubuški, pripadnici vatrogasne postrojbe sinoć su od 23.40 do 01.30 sati gasili požare otvorenog prostora na lokalitetima Miletina i Kravice. Opožareno je oko dva hektara niskog rastinja i šume. Oba su požara ugašena.

U općini Posušje požar otvorenog prostora na lokalitetu Vir, koji je jučer bio aktivan, sinoć je ugašen u 23 sata. Za sada nije poznata opožarena površina.

Kopirati
Drag cursor here to close