Pomoć

Ujedinjeni narodi isplaćuju Kubi pomoć od 5,7 milijuna dolara zbog Irme

Vijesti / Svijet | 17. 09. 2017. u 10:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski program za hranu (WFP) Ujedinjenih naroda objavio je da će Kubi odobriti hitnu pomoć u hrani u vrijednosti od 5,7 milijuna dolara, nakon što je ta zemlja nedavno bila snažno pogođena prolazom uragana Irme.

Tijekom posjeta Havani izvršni direktor WFP-a, David Beasley, najavio je trenutačno pružanje hitne pomoći od 1,5 milijuna dolara u hrani, u okviru "logističke podrške" u trajanju četiri mjeseca u ukupnoj vrijednosti od 5,7 milijuna dolara, piše Hina.

WFP "je na strani žrtava uragana Irme na Kubi i spreman je podržati kubansku vladu u njezinim naporima oko oporavka", dodao je on.

"Operacija kreće odmah s besplatnim dijeljenjem porcija riže i graha u prioritetnim zonama" za oko 664.000 osoba, navodi se u priopćenju te organizacije UN-a.

Podaci o šteti, uzrokovanoj prolazom Irme na Kubi prije tjedan dana, još se procjenjuju, ali nevladina organizacija i UN-ove agencije već predviđaju osjetljivo razdoblje od više mjeseci za otok kojem će trebati međunarodna pomoć da se izvuče iz krize. U uraganu koji je poharao Kubu poginulo je deset osoba, a pogođeno je 13 od 15 pokrajina.

Kopirati
Drag cursor here to close