Akcija Trezor

Uhićeno pet osoba zbog pljačke banke iz 2011. godine

Vijesti / Crna Kronika | 06. 02. 2017. u 14:00 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP) u akciji 'Trezor' uhitili su jutros u Banja Luci pet osoba, koje se sa još osam sumnjiče da su počinile 11 teških kaznenih djela.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum kaže da su jutros uhićene osobe čiji su inicijali S.S., J.K., M.M., T.K., R.Ž., da je pet osoba na izdržavanju kazne, a da su tri u bjekstvu.

"Ovim je rasvijetljen niz razbojništava i kaznenih djela izazivanja opće opasnosti, uključujući pljačku Komercijalne banke u Banja Luci, odakle je 2011. godine ukradeno više od milijun maraka", rekao je novinarima Ćulum.

On je naveo da su teška kaznena djela, koja su počinjena od 2004. godine, rasvijetlili Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, Republičko tužiteljstvo i Centar javne bezbjednosti Banja Luka.

Načelnik Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske Darko Ilić naglasio je da je ova uprava, nakon što je formirana, preuzela sve predmete koji se odnose na počinjena teška kaznena djela.

"Istragama koje smo poduzeli došli smo do podataka da postoji organizirana kriminalna grupa koju čini najmanje 15 osoba od kojih je pet jutros uhićeno, pet je na izdržavanju kazne, a tri su u bjekstvu i tjeralica će biti raspisana. Naši pripadnici su izvršili pretrese na sedam lokacija i pronašli oružje, eksplozivnu materiju i sredstva za izvršenje kaznenih djela", rekao je Ilić i dodao da će uhićeni sutra biti predati nadležnom tužiteljstvu.

On je napomenuo da je većina osoba u ranijem vremenskom periodu osuđivanja zbog počinjenih kaznenih djela, objavila je agencija Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close