Turske specijalne snage

Uhićeno 11 komandosa koji su pokušali zarobiti Erdogana

Vijesti / Svijet | 01. 08. 2016. u 08:39 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turske specijalne snage uhvatile su 11 komandosa u bijegu koji su bili upleteni u pokušaj zarobljavanja predsjednika Tayyipa Erdogana za vrijeme neuspjelog udara prošli mjesec, objavila je državna agencija Anadolija u ponedjeljak.

Jedanaestorica vojnika bili su dio grupe koja je izvela napad na hotel gdje je Erdogan odsjeo u noći 15. srpnja u jugozapadnom resortu Marmaris.

Predsjednik, kojemu je dojavljeno da je u opasnosti, napustio je hotel do trenutka kad su stigli. Njihovo uhićenje uslijedilo je nakon što je Turska otpustila još 1.400 članova svojih oružanih snaga i kao mjeru jačanja kontrole u vojsci.

Anadolija je izvijestila da su bjegunci uhvaćeni u okrugu Ula u pokrajini Mugla nakon što su žandarmerijske specijalne snage, podržane helikopterima i bespilotnim letjelicama, nakon dojave poslane na to područje, prenosi Hina.

Pucnjava je izbila kad su se specijalne snage sukobile s bjeguncima, no nema izvještaja o mogućim žrtvama. Deseci demonstranata okupili su se i dovikivali pred žandarmerijskom stanicom gdje su bili komandosi prije nego što su odvedeni u policijsku stanicu u tom području.

Ukupno je 37 vojnika upleteno u neuspjelu operaciju zarobljavanja Erdogana u Marmarisu i 25 ih je uhvaćeno ranije, navodi Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close