Uhićeni krijumčari 300 migranata preko granice BiH
Akcija Dardaneli
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 10:41
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Uhićeni krijumčari 300 migranata preko granice BiH
0

Ova akcija odlučan je korak u borbi pravosudnih i policijskih institucija u BiH i regiji protiv ilegalnih migracija i krijumčarenja emigranata iz stranih zemalja preko područja zapadnog Balkana.

Više osoba uhićeno je u ranim jutarnjim satima na području Unsko-sanske županije u okviru akcije kodnog naziva "Dardaneli" na suzbijanju krijumčarenja ilegalnih migranata, a vrše se i pretresi objekata i vozila koje koriste osumnjičeni.

Riječ je o zajedničkoj međunarodnoj akciji u borbi protiv ilegalnih migracija koju Tužiteljstvo BiH realizira u suradnji s hrvatskom Agencijom za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) i policijom Crne Gore, priopćeno je danas iz Tužiteljstva BiH.

Akcija je usmjerena prema osobama koje su osumnjičene da su kao organizirana kriminalna grupa vršila krijumčarenje iz BiH na područje Hrvatske većeg broja državljana Turske, kao i osoba iz zemalja Bliskog istoka i Sirije.

Osumnjičeni za krijumčarenje su ilegalnim migrantima naplaćivali velike iznose novca, najčešće nekoliko stotina eura, a prema prikupljenim dokazima, za razdoblje od oko dva do tri mjeseca prokrijumčareno je oko 300 osoba.

Ova akcija odlučan je korak u borbi pravosudnih i policijskih institucija u BiH i regiji protiv ilegalnih migracija i krijumčarenja emigranata iz stranih zemalja preko područja zapadnog Balkana, prenijela je Srna.

Navedena međunarodna akcija detaljno je pripremana na zajedničkim sastancima sa predstavnicima USKOK-a i pravosuđa Crne Gore, a aktivnosti su koordinirane i s Centrom za provođenje zakona u Jugoistočnoj Europi (SELEC), a upoznata je i Međunarodna agencija za migracije (IOM).

Uhićeni će biti predati potapajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora, mjera zabrane i drugim aktivnostima u skladu sa zakonom.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.