Uhićeni istaknuti zapovjednici u Armiji BiH
"Gazije"
OBJAVA: Srijeda, 23. studenog 2016. 12:31
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.K
Nisvet Porić i Safet Isaković
1

Tijekom rata u BiH oni su bili zapovjednici posebne postrojbe pod imenom "Gazije", koja je djelovala u sastavu 505. viteške brigade Armije BiH, odnosno njezina Petog korpusa

Dvojica istaknutih zapovjednika iz sastava Petog korpusa nekadašnje Armije Bosne i Hercegovine uhićena su zbog ratnih zločina, a riječ je o Nisvetu Poriću i Safetu Isakoviću, objavili su u srijedu mediji u BiH.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak je potvrđeno kako su uhićena dvojica bivših pripadnika Armije BiH, no njihov identitet držan je u tajnosti s obrazloženjem kako je to u interesu istrage, piše Hina.

Bosanskohercegovački mediji navode kako je riječ upravo o Poriću i Isakoviću, koji su živjeli u Bužimu i Velikoj Kladuši gdje su i uhićeni. Safet Isaković dobitnik je "Zlatnog ljiljana", najvećeg ratnog odličja namijenjenog pripadnicima Armije BiH.

Tijekom rata u BiH oni su bili zapovjednici posebne postrojbe pod imenom "Gazije", koja je djelovala u sastavu 505. viteške brigade Armije BiH, odnosno njezina Petog korpusa, na čijem je čelu bio general Atif Dudaković.

Postrojba "Gazije" slovila je za jednu od najbolje osposobljenih u sastavu Armije BiH, a mediji podsjećaju kako su njeni pripadnici odigrali ključnu ulogu u slamanju ofenzive vojske bosanskih Srba 1994. godine, pod zapovjedništvom Ratka Mladića, čiji je cilj bio konačna okupacija bihaćkog džepa.

IZ SIPA-e je pojašnjeno kako je uhićenje provedeno na temelju naloga Tužiteljstva BiH, a osnova za uhićenje je sumnja da su počinili ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Robin Moon
prije 266 dan.
Atifa uhapsite
+41
-52
5
BA
Chrome