Osoba s tjeralice

Uhićena osoba osuđena za ratovanje u Siriji

Vijesti / Flash | 23. 08. 2017. u 17:18 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po tjeralici Suda BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i policijski službenici MUP-a Zeničko - dobojske županije danas su locirali i na području općine Maglaj slobode lišili jednu osobu.

Navedenu osobu su uhitili policijski službenici SIPA-e u okviru operativne akcije 'Damask' 2014. godine zbog ratovanja u Siriji i pripadnosti terorističkoj grupi. Nakon provedenog postupka navedena osoba pravomoćno je osuđena, a budući da je bila nedostupna pravosudnim organima u BiH, Sud BiH raspisao je za istom tjeralicu.

''Iako se ne radi o izvornoj nadležnosti SIPA-e, a uzimajući u obzir da je borba protiv terorizma prioritet u našem radu, u proteklom razdoblju SIPA je u suradnji s MUP-om ZDŽ poduzela niz operativnih mjera i radnji koje su rezultirale lociranjem i pronalaskom navedene osobe. Pri tome, posebno ističemo veoma uspješnu suradnju s EUFOR-om i ovom prilikom im se zahvaljujemo na pruženoj podršci'', priopćeno je iz SIPA-e.

Osoba lišena slobode predata je u nadležni zavod za provođenje kaznenih sankcija u Zenici. Mediji navode da je uhićen Adem Karamuja.

Kopirati
Drag cursor here to close