Pomoćnik direktora

Uhićen zbog nanošenja višemilijunske štete Banja Luci

Vijesti / Flash | 03. 07. 2017. u 08:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši zamjenik pravobranitelja Republike Srpske u Banja Luci Mirko Stojčinović uhićen je jutros u svome uredu u zgradi Uprave za geodetske i imovinskopravne poslove u Banja Luci, potvrđeno je Feni u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) RS-a.

Stojčinovića su uhitili inspektori Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUPRS-a zbog sumnje da je, kako se saznaje, nanio višemilijunske štete Gradu Banja Luka.

''Stojčinović je lišen slobode i u tijeku su pretresi na više lokacija koje je osumnjičeni koristio'', potvrđeno je u MUP-u RS-a.

Mirko Stojčinović je prije nekoliko mjeseci postavljen za pomoćnika direktora za poslove nadzora u Upravi za geodetske i imovinskopravne poslove RS-a.

Po pisanju medija u RS-u, on se tereti za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlasti, odnosno da je kao pravobranitelj RS-a, u sjedištu zamjenika u Banja Luci, u više navrata propustio podnijeti tužbe ili obavijesti Grad o ishodu pojedinih sudskih sporova čime je drugim osobama omogućio stjecanje protupravne imovinske koristi, odnosno da gradsku svojinu upišu kao svoju.

Stojčinović je polovinom veljače podnio ostavku na dužnost zamjenika pravobrantelja u Banja Luci, zajedno s tadašnjim glavnom pravobraniteljicom RS-a Danijelom Novaković, koja je nedugo nakon toga preminula.

Novaković i Stojčinović su podnijeli ostavke nakon burne rasprave u Narodnoj skupštini RS-a sredinom prosinca prošle godine, kada je ona iznijela brojne zamjerke na rad zamjenika pravobranitelja u Banja Luci, te otkrila da joj je prijetio zbog njenog angažiranja da se ispoštuje zakonska procedura u slučaju zemljišta Poljoprivredne škole u Banja Luci.

Zamjerke na rad tada zamjenika republičkog pravobranioca Mirka Stojčinovića imao je i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, koji je u pismu upućenom ministru pravde RS-a Antonu Kasipoviću naveo da je Stojčinović nanio veliku štetu Gradu Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close