Akcija SIPA-e

Uhićen Fočak sa zoljama i tromblonima: Povezanost s Crnom Gorom

Vijesti / Crna Kronika | 18. 11. 2016. u 12:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak ujutro su slobode lišili jednu osobu i izvršili pretrese tri objekta na području Foče.

Ove aktivnosti provedene su po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, a u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Crne Gore, zbog postojanja osnova sumnje da je osoba počinila kazneno djelo 'Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe'.

Istovremeno na području Crne Gore, policijski službenici MUP-a Crne Gore, izvršili su pretrese objekata i pozvali više osoba u svojstvu osumnjičenih.

Prilikom pretresa, pronađeno je i privremeno oduzeto osam ručnih bacača 'Zolja', dva 'Tromblona', jedna poluautomatska puška i dvije lovačke puške bez odgovarajuće dokumentacije, veća količina streljiva različitih kalibara.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, biti predata postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH, na dalje postupanje, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close