Sigurnost

Uhićen Čavarin sumnjivac

Vijesti / Flash | 13. 07. 2017. u 13:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Službenici Policijske stanice Kakanj su 7. srpnja, u saradnji sa službenicima Federalne uprave policije, identificirali H. N. zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti i lišili ga slobode", kažu u MUP-u ZDŽ.

 Istražni tim policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona je odmah nakon prijave da su nepoznate osobe, 5.jula, na dijelu autoputa A-1 između Kaknja i Zenice pratile službeni automobil u kojem se nalazio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara poduzeo istražne aktivnosti i identificirala  osobu za koju postoji osnov sumnje da je vršila prijavljene radnje.

Naime, Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, prijavio je nadležnim organima "sumnjiv slučaj", požalivši im se da mu je "život bio ugrožen" 5. srpnja kada se vozio autoputom Kakanj - Zenica. K

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti uhićen je H. N. iz Kaknja.

Policija je navela kako je nad uhićenim isti dan zavedena kriminalistička obrada, a da je sljedećeg dana predan Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

Uhićeni je, navodi se, od ranije poznat policiji.

Podsjećamo, Čavara je danas na konferenciji za medije, rekavši kako je ''čudno i to što nitko nije pisao o ovome i što nije procurila informacija'', prepričao detalje.

"Uočio sam vozilo parkirano uz branik s lijeve strane i primijetio sam da me nepomično gledaju bez reakcije, što mi je bilo sumnjivo jer smo se tu nalazili pet minuta i nikada do sada nisam vidio zaustavljena vozila. Namjerno sam se zadržao da prođe još jedan kamion, a zatim se polukružno okrenuo u pravcu Zenice. Vozilo je krenulo za nama. Vozio sam 110 kilometara na sat kako bih provjerio da li me prate, a oni su vozili za nama s rastojanjem od 100 metara. Nakon šest kilometara pretekli su nas i otišli ispred 500 metara da bi držali to odstojanje. Kako smo se približavali silasku s autoputa Bilješevo, automobil je usporio pored parkiranog kombija u zaustavnoj traci i razgovarali su", rekao je Čavara.

Kopirati
Drag cursor here to close