Konačno

Ugašeni požari na Čvrsnici i Ruištu

Vijesti / Flash | 29. 08. 2017. u 19:27 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požari na planinama Čvrsnici (Gornja Drežnica) i Prenju (Rujište) ugašeni su. Ponegdje još ima dima, pa se situacija prati, priopćeno je u utorak navečer iz Federalne uprave civilne zaštite.

Vatrogasci na području Mostara, Čapljine i Stoca tijekom dana imali su još devet intervencija, a uglavnom se radilo o manjim požarima u kojima je gorjela trava i nisko raslinje.

Na području općina Čitluk, Neum, Jablanica, Prozor-Rama i Ravno tijekom dana nisu zabilježeni požari.

Na području Županije Zapadnohercegovačke zabilježena su četiri požara.

U Vučipolju kod Posušja, ugašen je požar koji je buknuo oko 17.00 sati, a gorjela je trava.

Nešto ranije, oko 11.00 sati, ponovno se aktivirao požar na lokalitetu Cerovi Doci, na nepristupačnom terenu. Gori šuma, trava i nisko raslinje, a vatru gase tri vatrogasca i jedan uposlenik šumarije, uz pomoć mještana. Požar je pod kontrolom.

U Gornjem Crnču kod Širokog Brijega, gorjela je trava i nisko raslinje, a požar je nakon intervencije vatrogasaca ugašen, kao i požar u Gornjim Radišićima, u općini Ljubuški, gdje je gorjela trava i nisko raslinje.

U utorak oko 22.30 sati čitatelj portala Bljesak.info javio je da se požar iznad Ruišta ponovno aktivirao. ''Vatra je prošla Vilin klanac i ide prema središtu planine Prenj. Gasitelji su pokušali gasiti, ali jak vjetar ih je spriječio u tome''.

Kopirati
Drag cursor here to close