Više puta priveden

Ubojstvo u Tuzli: Ubijen Senad Habibović

Vijesti / Crna Kronika | 19. 10. 2014. u 08:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tuzli je u nedjelju, sat vremena nakon ponoći, u Ulici Armije Bosne i Hercegovine ubijen Senad Habibović Sena u kojeg je nepoznata osoba ispalila nekoliko metaka. Habibović je bio u svom automobilu (Golf 5), a počinitelj je pucao u njegov vrat i grudni koš, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

Inače, početkom godine Županijski sud Tuzla je potvrdio optužnicu Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije protiv Senada Habibovića (28) i još jedanaest članova grupe koju je organizirao, zbog postojanja osnovane sumnje da su se u dužem vremenskom razdoblju bavili neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Očevid su obavili službenici MUP-a TŽ i dežurni županijski tužitelj. Habibović je tuzlanskoj javnosti, ali i organima gonjenja poznat zbog raznih kaznenih djela. Zbog velikog broja kaznenih djela često je osuđivan, a posljednji put uhićen je u srpnju prošle godine nakon čega je osuđen zbog organizovanja kriminalne grupe i prodaje narkotičkih sredstava.

Na Habibovića je već u svibnju ove godine izvršen pokušaj ubojstva na Brčanskoj malti u Tuzli. Tada je za pokušaj ubojstva osumnjičen bio 20-godišnji Kenan Nurkić.

Senad Habibović-Sena ubijen je jutros oko 1 sat u Ulici Armije RBiH u Tuzli ispred zgrade u kojoj je stanovao.

U automobil u kojem se nalazio Habibović za sada nepoznati počinitelj ispalio je 4 hica iz pištolja. Tri hica su pogodila Habibovića u predjelu grudnog koša i vrata, te je preminuo na mjestu događaja.

Po nalogu Tužiteljstva poduzima se niz operativnih i istražnih radnji kako bi se utvrdio identitet počinitelja ubojstva.

Tužitelj je izdao naredbu za obdukciju tijela, kao i druge naredbe za različita vještačenja i istražne radnje kako bi se identificirao i lišio slobode osumnjičeni i utvrdile sve okolnosti vezane za ubojstvo, priopćeno je iz Tužiteljstva TŽ.

 

Kopirati
Drag cursor here to close