Dubrovnik

U sklopu akcije 'Fortis' uhićeno devet osoba

Vijesti / Flash | 28. 06. 2017. u 17:20 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devet osoba privedeno je u sklopu operativne akcija "Fortis" u Dubrovniku zbog sumnje da su počinile kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a protiv njih će biti podnesene kaznene prijave za više od 80 kaznenih djela, priopćila je u srijedu predvečer dubrovačka policija.

Kako navodi u izvješću, "osam osumnjičenih privedeno je tijekom današnjeg dana na području Dubrovnika i protiv njih će mjerodavnome državnom odvjetništvu biti podnesene kaznene prijave za više od 80 kaznenih djela, a protiv kupaca bit će podneseno deset prekršajnih prijava zbog zloporabe droga".

Policija je nakon višemjesečnoga kriminalističkog istraživanja utvrdila kako su trojica osumnjičenika u dobi od 24, 44 i 33 godine u posljednja četiri mjeseca samostalno nabavljali veće količine marihuane i amfetamina koje su u količini od jednog do 50 grama marihuane i jednog do pet grama amfetamina prodavali većem broju konzumenata s područja Dubrovnika i iz okolice.

"U njihovim stanovima pronađena je veća količina marihuane, koja je najvećim dijelom bila pakirana za prodaju u tzv. 'pizeve' te manja količina amfetamina, digitalne vage, vatreno oružje i novac", navode iz policije.

Ostalih pet privedenih osumnjičeno je za posredovanje u preprodaji droge ili omogućavanje konzumacije droge koju su nabavljali od spomenutog 24-godišnjaka i 44-godišnjaka.
Inače, deveti osumnjičenik uhićen je u sklopu te akcije 24. svibnja ove godine prilikom preuzimanja pošiljke od 250 grama amfetamina, koju je naručio preko ilegalnih internetskih stranica tzv. "Dark weba".

Kopirati
Drag cursor here to close