U Njemačkoj opet spolno nasilje povezano s izbjeglicama
Masovno nasilje
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 19:32
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
 U Njemačkoj opet spolno nasilje povezano s izbjeglicama
0

Svi osumnjičeni su nakon ispitivanja pušteni na slobodu. Vlasti pozivaju i druge moguće žrtve da se jave policiji.

U gradiću Schorndorfu pored Stuttgarta došlo je tijekom vikenda do masovnog nasilja i spolnog napastovanja žena u čemu su glavnu ulogu imali mladi izbjeglice, objavila je policija u ponedjeljak.

Na rubu manifestacije "Schorndorfski tjedan" dogodila su se najmanje dva slučaja seksualnog napastovanja. Policija vodi istragu protiv 20-godišnjeg Iračanina i trojice Afganistanaca u dobi od 18 do 20 godina, osumnjičenih za napastovanje 17-godišnjakinje, rekao je načelnik policijske uprave Aalen Roland Eisele, piše Hina.

I u obližnjem Boeblingenu je tijekom vikenda došlo do sukoba s grupom alkoholiziranih mladih Afganistanaca koji su seksualno napastovali "više mladih djevojaka“. Svi osumnjičeni su nakon ispitivanja pušteni na slobodu. Vlasti pozivaju i druge moguće žrtve da se jave policiji.

U policiji kažu da se oko 1000 mlađih migranata okupilo u noći sa subote na nedjelju u parku u Schorndorfu i počelo napadati policajce bocama i drugim predmetima. Nakon toga su u skupinama od 30 do 50 mladića agresivno i pod utjecajem alkohola prolazili kroz mjesto, neki naoružani noževima.

Policija je priznala da je podcijenila situaciju i preuzela je kontrolu tek nakon dolaska pojačanja iz okolnih mjesta. "Nismo računali s tolikom količinom agresije", reko je Eisele koji je ponašanje migranata nazvao "zastrašujućim". Incidenti su podsjetili na doček Nove 2016. godine u Koelnu kada su migranti masovno pokrali sudionike proslave i seksualno napastovali više od 20 žena.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.