U Mostaru transparent ''Heroji čekamo vas''
Podrška šestorki
OBJAVA: Ponedjeljak, 20. ožujka 2017. 13:57
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Heroji čekamo vas
4

Pretpostavlja se da se transparent odnosi na šestoricu bosanskohercegovačkih Hrvata koji se nalaze u Haagu.

''Heroji čekamo vas'' stoji na transparentu koji je osvanuo u Mostaru na ogradi zgrade Biskupije.

Pretpostavlja se da se transparent odnosi na šestoricu bosanskohercegovačkih Hrvata koji se danas nalaze pred Žalbenim vijećem Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Haagu.

Podsjećamo, danas je počela sedmodnevna rasprava o žalbama koje su na prvostupanjsku presudu podnijela šestorica bosanskohercegovačkih Hrvata osuđenih za ratne zločine u BiH.

Haški je sud šestoricu bosanskohercegovačkih Hrvata u svibnju 2013. nepravomoćno osudio na kazne od 10 do 25 godina zatvora zbog zločina nad muslimanima tijekom rata u BiH osmišljenih u okviru udruženog zločinačkog pothvata. Bivši predsjednik vlade Herceg Bosne Jadranko Prlić nepravomoćno je tada osuđen na 25 godina zatvora, bivši ministar obrane Bruno Stojić i bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković na po 20 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić na 16, a načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na 10 godina zatvora.

Žalbeno vijeće je u pozivu za žalbenu raspravu pozvalo strane u postupku da se posebno osvrnu na neke pravne aspekte zaključaka prvostupanjskog vijeća vezane uz stanje okupacije, zaštitu koju pružaju ženevske konvencije, kvalifikacije razaranja Starog mosta u Mostaru.

Također, žalbeno je vijeće zatražilo da se strane osvrnu na zaključke presude o napadu HVO-a početkom 1993. i utjecaj odbacivanja zaključaka prvostupanjskog vijeća u tom dijelu presude na pitanje udruženog zločinačkog pothvata i odgovornosti šestorke u okviru tog pothvata.

Komentari (4)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Brtovic Tatarski
prije 154 dan.
(Biskupe HVALA TI)................. tko god da je postavio zasluzuje pice   8|
+74
-99
44
FR
Chrome
ludi milojko
2. ludi milojko
prije 154 dan.
sačekajte još nekih 15-ak godina... eto njih....
+167
-248
19
BA
Chrome
Uskoro Eto
2.1. Uskoro Eto
prije 154 dan.
neki imaju mogućnost doći, neki neće nikada!
+50
-34
58
-
Chrome
Brtovic Tatarski
prije 154 dan.
de ti posipu malo   8|
+26
-23
40
FR
Chrome
Učitaj sve odgovore