Pod krinkom ribiza

U automobilu na granici pronašli 50.000 tableta i devet pištolja

Vijesti / Flash | 14. 03. 2017. u 11:16 Z.D:

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 50 tisuća komada tableta s psihotropnim tvarima te devet pištolja marke "Attack" i "Glock" policija je pronašla na graničnom prijelazu Bajakovo, skrivene u teretnom vozilu srbijanskih registracija, a vozač, 44-godišnji srbijanski državljanin, je uhićen.

Zamjenik načelnika vukovarsko-srijemske Policijske uprave Predrag Jaružanin izvijestio je u kako je 50.900 tableta i devet pištolja pronađeno pri carinskoj kontroli, nakon čega je vozač uhićen te je u utorak priveden istražnom sucu vukovarskog Županijskog suda, javlja Hina.

Napomenuo je kako je za kaznena djela zlouporabe lijekova te neovlaštenog držanja oružja zapriječena kazna od jedne do dvanaest godina zatvora po pitanju tableta, a šest mjeseci do pet godina kada je riječ o oružju.

"Ovo najveća zapljena vatrenog oružja na području PU vukovarsko-srijemske u ovoj godini. U 2016. godini imali smo ukupno 63 komada pronađenog različitog oružja, zbog čega su 33 osobe prijavljene nadleženim sudovima", naveo je Jaružanin.

Pročelnik Carinskog ureda Osijek Berislav Leko kazao je kako su lijekovi i oružje pronađeni skriveni u 'tapacirungu' teretnog vozila, dok je u deklaraciji pisalo kako je riječ o prijevozu sušenog crnog ribiza.

Kopirati
Drag cursor here to close