Istina boli

Tužiteljstvu smeta to što se priča

Vijesti / Flash | 08. 03. 2017. u 10:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH spremno je i odlučno i ima kapaciteta da se izbori sa svim poteškoćama na koje nailazi u radu te će nastaviti intenzivno raditi na uspostavi vladavine prava, u okviru svoje nadležnosti.

Zaključeno je to na Kolegiju svih tužitelja Tužiteljstva BiH koje je održala v.d. glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić.

Iz Tužiteljstva je priopćeno kako je zaključeno da će Tužiteljstvo svoj rad usmjeriti na najsloženije predmete ''u svim oblastima a naročito u oblasti korupcije, organiziranog, privrednog kriminala, ratnih zločina i terorizma''.

''Na sastanku je zaključeno da će Tužiteljstvo BiH nastaviti s očuvanjem profesionalnosti i digniteta institucije i spriječiti bilo kakve pokušaje vaninstitucionalnog upliva u rad tužiteljstva, radit će se na jačanju suradnje s institucijama u BiH i inozemstvu, koja je već dala značajne rezultate i zbog koje smo zahvalni svim domaćim i međunarodnim institucijama, na podršci i pomoći u našem radu. Tužiteljstvo BiH prihvaća i razmatra opravdane primjedbe, ali ocjenjuje štetnim i neutemeljenim kritike i paušalne ocjene koje pojedinci iznose u medijima u posljednje vrijeme'', priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

V.d. glavna tužiteljica Tadić istakla je potrebu jačanja zajedništva i kolegijalnosti u Tužiteljstvu, te je istaknula kako postupci koji su pokrenuti u Tužiteljstvu BiH protiv određenih tužitelja i uposlenika, moraju biti provedeni po najvišim pravnim i profesionalnim standardima, jer je to u interesu navedenih tužitelja i institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close