Više kaznenih djela

Tužiteljstvo podignulo optužnicu protiv Radeljaša, Hadžića i drugih

Vijesti / Flash | 26. 12. 2016. u 16:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo Sarajevske županije podignulo je optužnicu protiv Eseda Radeljaša, Jamine Horo, Nedžada Kapetanovića, Jusufa Čauševića i Damira Hadžića.

Tužiteljstvo Radelješa tereti za kaznena djela ovjeravanje neistinitog sadržaja, poticanje na zloupotrebu položaja, pranje novca i davanje dara ili drugih oblika koristi. Horo se tereti za kaznena djela zlupotreba položaja i pranje novca, dok se Kapetanović, Čaušević i Hadžić terete za kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Kako se navodi u pruopćenju, optužnicom Tužiteljstva Sarajevske županije terete se da su zloupotrebom službenog položaja poduzeli međusobno povezane radnje tako što su nezakonito proveli postupak dodjele zemljišta Esedu Radeljašu, potom nezakonito proveli postupak za utvrđivanje visine naknade za oduzimanje zemljišta koje je Radeljašu ranije dodijeljeno.

Damir Hadžić tereti se da je iz proračuna Općine Novi Grad nezakonito omogućio isplatu više od milijun maraka Esedu Radeljašu za zemljište, koje je 2006. godine Radeljaš platio Općini u iznosu od 51.340,00 KM.

Počinjenjem ovih kazenih djela proračun Općine Novi Grad oštećen je za iznos od skoro milijun maraka, navodi se.

Postupajući tužitelj u optužnici je predložio Županijskom sudu u Sarajevu određivanje mjere pritvora za Hadžića, Radeljaša i Horo, kao i trajno oduzimanje nezakonito stečene imovine, te zabranu obavljanja poziva i dužnosti u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Optužnica je proslijeđena Županijskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje, priopćeno je iz Ureda glave županijske tužiteljice.

Kopirati
Drag cursor here to close