Bradara potvrdila

Tužiteljstvo istražuje trošenje u federalnom Parlamentu

Vijesti / Flash | 01. 08. 2017. u 08:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara upoznata je o istražnim aktivnostima koje se po nalogu županijskog tužiteljstva provode u Federalnom parlamentu.

Kako je potvrđeno Feni iz njezinog ureda, Bradara je razgovarala s mjerodavnim predstavnicima istražnih tijela.

Oni su je upoznali o poduzetim aktivnostima, ali zbog istrage, ne može detalje razgovora iznositi u javnost.

Međutim, naglašava da se istraga ne odnosi na izaslanike u Domu naroda te da je njom obuhvaćeno razdoblje do svibnja 2014. godine.

Dopredsjedatelj Doma naroda Jasenko Tufekčić izjavio je ranije da financijska policija i upravna inspekcija provode određene istražne radnje u Federalnom parlamentu.

Dopresjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Jasenko Tufekčić rekao je kako po nalogu županijskog tužiteljstva financijska policija i upravna inspekcija provode određene istražne radnje u Federalnom parlamentu.

''To je jedan od razloga zašto neke stvari treba izvesti načistac, gdje bi objektivno rukovodstvo oba doma trebalo biti maksimalno uključeno. Prema prijavi županijskog tužiteljstva, govori se o velikim propustima unutar računovodstva Parlamenta Federacije BiH. Činjenica je da su postojale neke financijske malverzacije u oba doma Parlamenta FBiH i da se unutar toga sada provodi istraga po nalogu Tužiteljstva KS-a'', kazao je Tufekčić, koji kaže da je uvijek tvrdio da nije uređen sustav kako bi trebao funkcionirati Parlament FBiH.

Navedene stvari su, po njegovim riječima, ograničavale rad Parlamenta FBiH. Kaže da će na sljedeća dva zasjedanja Dom naroda stići izjasniti se o točkama koje je u međuvremenu razmatrao Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close