Potpora Kataru

Turski šef diplomacije ide u Katar

Vijesti / Flash | 14. 06. 2017. u 05:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turska, saveznica Katara, poslat će svog ministra vanjskih poslova u Dohu, a potom ako bude moguće i u Saudijsku Arabiju u diplomatskom pokušaju da se okonča spor između Katara i nekoliko drugih arapskih zemalja.

Ranije u utorak, turski predsjednik Tayyip Erdogan osudio je izolaciju Katara kao kršenje islamskih vrijednosti i metodu koja je neprihvatljiva i odgovara "smrtnoj kazni", piše Hina.

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrain i Egipat prekinuli su veze s Dohom prošli tjedan, optužujući Katar da podržava islamističke militante i Iran, što katarski dužnosnici odbacuju kao besmislice.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu susrest će se s katarskim kolegom šeikom Mohamadom ben Abdelom Rahmanom Al-Thanijem i s emirom šeikom Tamimom ben Hamadom Al-Thanijem.

Cavusoglu je ranije najavio da bi Erdogan ovih dana trebao o katarskoj krizi razgovarati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Erdogan je prije zatražio da se krizu riješi do kraja ramazana i obećao potporu Kataru.

Podsjetimo, Saudijska Arabija i druge zemlje zaljeva prekinule su veze s Katarom zbog navoda da ta zemlja podržava terorističke grupe i miješa se u unutrašnja pitanja drugih država.

Kopirati
Drag cursor here to close