Turska prijeti zbog Kurdistana
Referendum
OBJAVA: Četvrtak, 14. rujna 2017. 11:47
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Turska prijeti zbog Kurdistana
0

Glasovanje na referendumu predviđeno je 25. rujna u toj regiji na sjeveru Iraka koja od 1991. godine uživa u autonomiji koja se tijekom godina proširila

Turska je upozorila u četvrtak da će održavanje referenduma o nezavisnosti iračkog Kurdistana krajem rujna "imati cijenu".

"Inzistiranje kurdskih dužnosnika na organiziranju tog referenduma usprkos svih prijateljskih savjeta imat će cijenu", objavilo je tursko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju pozivajući Arbil, glavni grad iračkog Kurdistana, da odustane od tog "pogrešnog pristupa", prenosi Hina.

Glasovanje na referendumu predviđeno je 25. rujna u toj regiji na sjeveru Iraka koja od 1991. godine uživa u autonomiji koja se tijekom godina proširila.

Turska, i sama suočena s težnjama kurdskih separatista na jugoistoku, oštro se protivi održavanju tog glasovanja.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.