Sigurnosni rizik

Turska: Nije realno da primimo sve izbjeglice iz Aleppa

Vijesti / Flash | 16. 12. 2016. u 14:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dužnosnici turskog Ministarstva vanjskih poslova izjavili su danas da ne bi bilo realno da Turska primi sve izbjeglice iz sirijskog grada Aleppa zbog potencijalnih sigurnosnih rizika.

"Turska planira uspostaviti kamp u Siriji za evakuirane iz Aleppa, istovremeno nastavljajući prihvaćati bolesne i ranjene u bolnice u Turskoj", naveli su neimenovani dužnosnici, prenosi Reuters.

Agencija navodi da se dva potencijalna mjesta za ovaj kamp, koji bi trebao primiti do 80.000 ljudi, nalaze na oko 3,5 kilometara unutar sirijskog područja.

AFP prenosi izjavu ministra vanjskih poslova Turske Mevluta Cavusoglua koji inzistira da evakuacija pobunjenika i njihovih obitelji iz istočnog dijela sirijskog grada Aleppa nije završena, proturječeći tako priopćenju ruskog Ministarstva obrane koje tvrdi da je evakuacija "okončana".

"Evakuacije nisu završene i još mnogo ljudi želi napustiti to područje", rekao je Cavusoglu na konferenciji za novinare u Ankari.

Podsjetimo, sirijski pobunjenici naveli su da je evakuacija iz istočnog Aleppa daleko od završene, demantirajući time priopćenje ruskog Ministarstva obrane. Kako su naveli samo ranjeni i neki civili su evakuirani. Nitko od pobunjenika nije.

Kopirati
Drag cursor here to close