Putin čeka Trumpovu vlast

Trump: Znao sam da je Putin pametan, odluka da ne odgovori SAD-u je odlična

Vijesti / Flash | 31. 12. 2016. u 09:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan nakon što je Obama naredio protjerivanje ruskih diplomata, Putin je mnoge iznenadio jer nije uzvratio istom mjerom. Rekao je da Rusija neće sebi dozvoliti spuštanje na tu razinu. Čak je pozvao djecu američkih diplomata na proslavu Nove godine u Kremlju.

Putin je također jasno dao do znanja da bi mogao narediti daljnje odgovore, ovisno o tome koje će korake poduzeti Trump kad 20. siječnja preuzme predsjedanje SAD-om. Jučer je Trump rekao da Amerikanci trebaju prijeći na bavljenje važnijim stvarima, piše AFP.

Nakon Putinovog poteza, Trump je na Twitteru napisao da je odluka ruskog vođe ‘odličan potez’. ‘Uvijek sam znao da je pametan’, dodao je Trump.

Tijekom predizborne kampanje, Trump je neprestano hvalio Putinovo vodstvo, oko čega se neprestano sukobljivao s republikanskim kolegama. Također je rekao da je spreman na nove veze s Rusijom nakon osam godina Obamine vladavine, u kojem su odnosi dviju zemalja bili zategnuti.

S druge strane, Trump je podgrijavao tenzije kada je riječ o tome da je Rusija navodno hakirala e-mailove njegove tada suparnice Hillary Clinton, prenosi net.hr.

Američke obavještajne službe od tada su smatrale da je Rusija stajala iza hakiranih mailova koji su proslijeđeni Wikileaksu. Mnoga izvješća kažu i da je Rusija pogodovala Trumpu kada je riječ o predsjedničkim izborima. Te je navode Trump odbacio i rekao da se agencijama poput CIA-e ne može vjerovati, a kao razlog i primjer je naveo to da su bile u krivu i kada je riječ o navodnom oružju za masovno uništenje Saddama Husseina.

Kopirati
Drag cursor here to close