11 kandidata

Trump želi što prije imenovati novog šefa FBI

Vijesti / Flash | 13. 05. 2017. u 15:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u subotu kako želi brzo djelovati na nominiranju novog direktora FBI-ja kako bi naslijedio Jamesa Comeya, koga je smijenio ovoga tjedna.

Trump je izjavio novinarima koj su putovali s njim u predsjedničkom avionu Air Force One kako bi mogao donijeti odluku o čelniku Saveznog istražnog biroa prije nego što krene na svoje prvo putovanje u inostranstvo sljedećeg tjedna.

''Čak je i to moguće'', kazao je Trump.

Kritičari su se obrušili na Trumpa zbog naglog smjenjivanja Comeya u vrijeme dok je agencija istraživala rusko uplitanje u američke izbore iz 2016. godine i moguće veze Moskve s Trumpovom predizbornom kampanjom. Rusija negira te navode.

Trump je rekao da su kandidati "veoma izuzetni ljudi" i "veoma dobro poznati".

Trump razmatra 11 kandidata koji bi naslijedili Comeya, priopćio je dužnosnik Bijele kuće. Vršitelj dužnosti direktora FBI-ja Andrew McCabe, republikanski senator John Cornyn, sudac njujorškog žalbenog suda Michael Garcia i bivša pomoćnica državnog tužitelja Alice Fisher u subotu će biti intervjuirani za taj posao, priopćio je dužnosnik administracije.

Odluku o novom šefu FBI treba potvrditi Senat, gdje Republikanci imaju većinu, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close