Referendumanje

Trump zadržao Željku Cvijanović pa se nije pojavila na saslušanju u Tužiteljstvu

Vijesti / Flash | 23. 01. 2017. u 14:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović nije se pojavila na ispitivanju u Tužiteljstvu BiH u tzv. slučaju “referendum”, objavio je Žurnal navodeći kako je ispitivanje kod postupajućeg tužitelja Miroslava Markovića trebalo započeti u ponedjeljak u 12 sati, ali u zakazano vrijeme premijerka RS-a nije došla, jer se još nije vratila iz SAD-a.

''Istraga je u završnoj fazi. U sljedećih dvadesetak dana trebala bi biti podignuta optužnica protiv svih osumnjičenih u predmetu referendum'', potvrdilo je za Žurnal više izvora iz bh. pravosudnih institucija.

Za utorak je, kako saznaje Žurnal, zakazano ispitivanje predsjedatelja Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, dok bi u srijedu trebao biti ispitan zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Mirko Šarović dok je 30. prosinca prošle godine ispitan predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Svi oni osumnjičeni su da su počinili krivično djelo ''neizvršenje odluke Ustavnog suda BiH, Suda BiH, Doma za ljudska prava ili Europskog suda za ljudska prava iz člana 239 Krivičnog zakona BiH''.

Premijerka RS Željka Cvijanović osumnjičena je za krivično djelo pomaganje u izvršenju krivičnog djela nepoštivanje Odluke Ustavnog suda BiH. Ona je, naime, potpisala Odluku Vlade RS da se izdvoji 1,7 milijuna KM za organiziranje referenduma, a od navedene svote je prebačeno na ured Milorada Dodika s naznakom ”za potrebe organizacije referenduma'', naveo je Žurnal.

Inače, Cvijanović je sa suprugom Milorada Dodika Snježanom bila u Washingtonu gdje je pratila inauguraciju novog američkog predsjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close