'Nisam ja kriv, oni pišu'

Trump obilježavanje svojih 100 dana počeo napadom na medije

Vijesti / Flash | 30. 04. 2017. u 06:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump počeo je sinoć svoj govor, na skupu u Pennsylvaniji povodom obilježavanja prvih 100 dana na vlasti, novim napadom na medije i večeru dopisnika Bijele kuće koja se održavala te iste večeri u Washingtonu.

"Velika skupina holivudskih glumaca i vašingtonski mediji tješe se u ovom trenutku u hotelskoj plesnoj dvorani našeg glavnog grada", kazao je Trump, a prenosi Hina.

"Mediji poput CNN-a i MSNBC-a su lažne vijesti...i oni bi voljeli biti s nama ovdje večeras, ali su 'zatočeni' na (dopisničkoj) večeri koja će biti vrlo, vrlo dosadna", komentirao je Trump.

On je također kritizirao i New York Times kao "potpuni promašaj" navodeći da taj list postaje sve manji i manji i da je smješten u "ružnom uredu smještenom na bijednoj lokaciji "nakon što je prodao prethodno zdanje u kojem je bilo sjedište lista.

Trump je također najavio da će uskoro donijeti "veliku odluku" vezano uz pariški klimatski sporazum, kojeg je potpisao njegov prethodnik Barack Obama i za kojeg je od početka govorio da će ga napustiti.

"Donijet ću odluku o pariškom sporazumu u sljedeća dva tjedna i vidjet ćemo što će se dogoditi", rekao je Trump u govoru u Pennsylvaniji obilježavajući prvih sto dana na vlasti.

On je pariški sporazum opisao kao "jednostran" i rekao da je SAD platio "milijarde" za sporazum dok zemlje poput Kine, Rusije i Indije nisu platile "ništa".

"Nećemo više dopustiti drugim zemljama da nas iskorištavaju", kazao je američki predsjednik govoreći općenito o međunarodnim sporazumima. "Od sada će biti prvo Amerika", kazao je Trump ponavljajući svoj slogan iz izborne kampanje.

Kopirati
Drag cursor here to close