Povjerenstvo za financije

Trošarine pale još jednom

Vijesti / Flash | 08. 05. 2017. u 12:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH s četiri glasa "za" i pet glasova "protiv", nije danas, u prvoj komisijskoj fazi, podržala set zakona koji se odnosi na akcize, a koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

To su: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sustavu neizravnog oporezivanja u BiH.

Predloženim setom zakona predviđa se povećanje trošarina na gorivo za 15 pfeninga po litru, za izgradnju autocesta i cesta.

Za principe predloženih zakona su glasovali članovi Povjerenstva: Predrag Kožul (HDZ), Amir Fazlić (SDA), Mirsad Isaković (SBB), Dušanka Majkić (SNSD), dok su protiv bili: Salko Sokolović, koji je istupio iz Kluba zastupnika SDA, ali je još član te stranke, Damir Bećirović (Demokratska fronta), Jasmin Emrić (A-SDA), te Nenad Lalić (SDS) i Aleksandra Pandurević (SDS).

Dom naroda državnog parlamenta je početkom travnja ovaj set zakona usvojio po hitnom postupku, a principe predloženih zakona (prvo čitanje) Zastupnički dom bi trebao razmatrati na sjednici zakazanoj za 10. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close